Zo kun je geld besparen als je uit eten gaat

Liam | 23 March 2023

Ben jij ook zo’n foodie die het heerlijk vindt om buiten de deur te eten, maar schrik je wel eens van de rekening? Dan hebben wij goed nieuws voor je! In deze blog delen we handige tips en tricks waarmee jij geld kunt besparen tijdens een avondje uit. Van slimme keuzes in het menu tot aan fijne kortingen: met onze adviezen kun jij genieten van heerlijk eten zonder dat je bankrekening eronder lijdt. Lees snel verder en ontdek hoe jij slimmer kunt dineren!

geld besparen uit eten

Wat zijn de kosten van een avondje uit eten?

Als je uit eten gaat, wil je natuurlijk niet teveel geld uitgeven. Maar hoe weet je nu precies wat een redelijke prijs is voor een avondje uit? Wij hebben de kosten van een aantal populaire restaurants in Nederland voor je op een rijtje gezet, zodat je weet waar je aan toe bent.

Een simpele maaltijd in een restaurant kost al snel €15-€20 per persoon, en dat is dan zonder drankjes. Als je er ook nog eens cocktails of wijn bij bestelt, kan het bedrag makkelijk oplopen tot €30 of meer per persoon. Dus als je met z’n tweeën uit eten gaat, ben je al gauw €60 kwijt aan één maaltijd. Als je dat elke week doet, kost het je al snel meer dan €250 per maand!

Gelukkig hoeft eating out niet zo duur te zijn. Er zijn genoeg manieren waarop je geld kunt besparen als je uit eten gaat. Bekijk bijvoorbeeld de aanbiedingen en kortingsmogelijkheden, zoals speciale menu’s of prijs-kwaliteitverhoudingen. Ook zijn er veel restaurants die regelmatig speciale acties hebben waarmee je een gratis drankje krijgt of korting krijgt op je maaltijd.

geld besparen uit eten

Hoe kun je geld besparen als je uit eten gaat?

Als je uit eten gaat, is het belangrijk om slim te zijn met je geld. Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt besparen als je uit eten gaat.

Ten eerste kun je ervoor kiezen om in een eenvoudiger restaurant te gaan eten. Dit betekent niet dat je geen lekker maaltje kunt scoren, maar wel dat je minder geld uit hoeft te geven. Een andere optie is om samen met vrienden of familie te gaan, zodat jullie de rekening kunnen delen.

Verder is het verstandig om vooraf even online te checken wat het menu van het restaurant kost. Zo voorkom je dat je achteraf voor verassingen komt te staan. Ook kun je ervoor kiezen om alleen voor de hoofdmaaltijd te gaan, en niet voor starters en desserts. Dit kan vaak al flink schelen in de totale rekening.

Tot slot is er natuurlijk niets mis mee om af en toe wat leftovers mee te nemen uit het restaurant. Zo kun je meer geld besparen, terwijl je heerlijk blijft genieten van je maaltijd!

Wat zijn sommige manieren waarop je kunt besparen?

-Een manier waarop je kunt besparen als je uit eten gaat, is door te kiezen voor een lunch in plaats van diner. Lunchgerechten zijn vaak goedkoper dan dinergerechten.

-Een andere manier waarop je kunt besparen, is door te kiezen voor restaurants die aanbiedingen hebben, bijvoorbeeld “dagmenu’s”.

-Verder kun je ervoor kiezen om drankjes zelf mee te nemen naar het restaurant. Restaurants rekenen namelijk vaak relatief hoge prijzen voor drankjes.